Przepis na Rumsztyk domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
995
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wołowina 60 dag
  • cebula 2 sztuki
  • masło 4 łyżki
  • białe wino wytrawne 2 łyżki
  • starty chrzan 4 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Rumsztyk domowy?

Mięso pokroić na kotlety, rozbić je tłuczkiem, posypać pieprzem. Cebule obrać i pokroić na plasterki. Zrumienić na dwóch łyżkach masła. Na pozostałym maśle obsmażyć mięso z obu stron. Pod koniec smażenia dodać sól. Ułożyć je na ogrzanym półmisku i obłożyć cebulą. Na patelnię po mięsie wlać wino, mieszając zagotować, polać nim rumsztyki i udekorować chrzanem.

Podobne przepisy

Drobiowe kotleciki z papryką i pieczarkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pieczeń wieprzowa z ziołami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-23

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Swojska pieczeń.

Ile porcji: 8

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Pizza mięsno-ziołowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Mięsne

Pulpety z mięsa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne