Przepis na Rosół po kapitańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
907
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Rosół po kapitańsku?

Mięso umyć, włożyć do zimnej wody, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wątróbkę opłukać, usmażyć, zemleć, włożyć do rosołu pod koniec gotowania razem z oczyszczonymi i opłukanymi warzywami i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, rosół przecedzić, włożyć opłukane kapary, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do wazy, dodać pokrajane w kostkę mięso i warzywa.

Podobne przepisy

Zupa warzywna na skrzydełkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa grochowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy

Barszcz biały

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Zupy

Zupa z kaszą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Zupy

Strogonow

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Rosół 'Rossini’

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy