Przepis na Roladki kapuściane

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
712
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • kapusta 1 główka
  • kiełbasa toruńska 40 dag
  • cebula 2 szt
  • świeże grzyby 0,5 kg
  • pomidory 3 szt
  • mąka 1 łyżka
  • olej 3 łyżki

Jak zrobić Roladki kapuściane?

Kapustę w całości obgotowujemy.Grzyby i cebulę oczyszczamy, kroimy i podduszamy na oleju. Kiełbasę kroimy w krążki, razem z grzybami układamy na liściach kapusty i zawijamy.Roladki wkładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Pomidory obieramy ze skórki, drobno kroimy, miksujemy, zagęszczamy mąką, dopraiwamy do smaku. Sosem pomidorowym zalewamy roladki. Zagotowujemy i dusimy razem ok. 5-7 min. Jeśli wolimy pikantniejsze danie zamiast kiełbasy toruńskiej możemy użyć paprykowej a do pomidorów dodać ząbek czosnku i łyżeczkę koncentratu.

Podobne przepisy

Boczek pieczony z miodem

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Panierowane skrzydełka drobiowe

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Roladki schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Klopsiki nadziewane serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kaczka po wiejsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Jeżyki z mięsa mielonego

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne