Przepis na Roladki kapuściane

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
741
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • kapusta 1 główka
  • kiełbasa toruńska 40 dag
  • cebula 2 szt
  • świeże grzyby 0,5 kg
  • pomidory 3 szt
  • mąka 1 łyżka
  • olej 3 łyżki

Jak zrobić Roladki kapuściane?

Kapustę w całości obgotowujemy.Grzyby i cebulę oczyszczamy, kroimy i podduszamy na oleju. Kiełbasę kroimy w krążki, razem z grzybami układamy na liściach kapusty i zawijamy.Roladki wkładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Pomidory obieramy ze skórki, drobno kroimy, miksujemy, zagęszczamy mąką, dopraiwamy do smaku. Sosem pomidorowym zalewamy roladki. Zagotowujemy i dusimy razem ok. 5-7 min. Jeśli wolimy pikantniejsze danie zamiast kiełbasy toruńskiej możemy użyć paprykowej a do pomidorów dodać ząbek czosnku i łyżeczkę koncentratu.

Podobne przepisy

Ćwiartki kurczaka na obiad

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Schaboszczaki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Kalafior uparowany z kabanosami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Mięsne

Potrawka mięsno – warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-04

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Placek po myśliwsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Nadziewana kiszka wołowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne