pycha
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Na końcu wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem. Upiec biszkopt w temp. 180 st. Przez 25 minut. Ciepły zwinąć do wilgotnej ścierki.
Masa:
palmę utrzeć w makutrze. Jajka z cukrem utrzeć na parze. Wystudzić. Dodawać do margaryny po trochu, aż się masa skończy. Na końcu wsypać zieloną galaretkę (w proszku, trochę odstawić i wlać do gotującej się wody, odstawić w płaskim naczyniu do stężenia.
Jak stężeje pociąć i włożyć na sam środek rolady) i dodać wódkę. Rozwinąć biszkopt. Na środek włożyć galaretkę (tę stężoną) na resztę rozsmarować masę i zwinąć w roladę. Wierzch posypać pudrem.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery