Przepis na Rolada marchewkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2830
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski, Zimny bufet

Zdjęcia

ciasto

nadzienie

  • szpinak mrożony 20 dkg
  • serek śmietankowy almette 1 opakowanie
  • łosoś wędzony w plastrach 10 dkg
  • masło 1 łyżeczka
  • sól
  • czosnek granulowany
  • sok z cytryny

Jak zrobić Rolada marchewkowa?

Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach i lekko odciśnij. Żółtka utrzyj z marchewką i dodaj pianę ubitą na sztywno. Dopraw do smaku solą i wyłóż na blaszkę wyłożona papierem wysmarowanym tłuszczem. Piecz 20 minut w temp 180-190*c. Szpinak rozmróź i odparuj na maśle. Dopraw do smaku solą i czosnkiem granulowanym. Przestudzony szpinak wymieszaj z serkiem i rozsmaruj na cieście marchewkowym. Ułóż łososia i skrop go sokiem z cytryny. Zwiń roladę i schłódź w lodówce. Podawaj pokrojoną w plastry.

Podobne przepisy

Jajecznica z cebulką i szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Placuszki z paluszków krabowych

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-25

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Grzanki grillowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przekąski

Naleśnik z kurkami i zieleniną

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Wegetariańskie bułeczki świeżo pieczone

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Twarożek wiosenny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet