Przepis na Pulpety w koperkowym sosie

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1790
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 07.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2440 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

sos

  • śmietana słodka 50 ml
  • kostka rosołowa drobiowa 1 szt
  • koper posiekany 1 pęczek
  • mąka do zagęszczenia

Jak zrobić Pulpety w koperkowym sosie?

Cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle. Mięso przełożyć do miski dodać cebulkę, bułkę tartą, jajko i przyprawić. Z masy uformować klopsiki. Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć. Koperek drobno posiekać dodać do wywaru. Śmietanę rozmieszać z mąką i zagęścić wywar, doprawić i dodać ugotowane pulpeciki. Podawać z ziemniakami

Podobne przepisy

Gulasz z groszkiem zielonym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Roladka drobiowa swojska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w sosie chrzanowym.

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Makarony

Schab pieczony z cebulą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody czosnkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Wątróbka w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne