Przepis na Pulpety w koperkowym sosie

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1788
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 07.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2262 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

sos

  • śmietana słodka 50 ml
  • kostka rosołowa drobiowa 1 szt
  • koper posiekany 1 pęczek
  • mąka do zagęszczenia

Jak zrobić Pulpety w koperkowym sosie?

Cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle. Mięso przełożyć do miski dodać cebulkę, bułkę tartą, jajko i przyprawić. Z masy uformować klopsiki. Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć. Koperek drobno posiekać dodać do wywaru. Śmietanę rozmieszać z mąką i zagęścić wywar, doprawić i dodać ugotowane pulpeciki. Podawać z ziemniakami

Podobne przepisy

Aromatyczne mielone

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-04-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Ziołowe zraziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2011-10-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Klopsiki mięsne z parnezanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-16

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kaczka z jabłkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mięso do tortilli z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-08-22

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Kanapka z szynką i warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: pacul

Kategoria: Mięsne