Przepis na Pulpeciki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1331
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • dowolne mięso 1/2 kg
  • słoniny 20 dag
  • mleka 1 l
  • bułki 2 sztuki
  • jajka 3 sztuki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pulpeciki?

Bułkę należy moczyć w mleku przez kilka minut do momentu, aż mleko wsiąknie, następnie odcisnąć ją i zmielić w maszynce do mięsa razem z mięsem i słoniną. Tak przygotowaną masę mięsną należy trochę posolić, popieprzyć i wymieszać z jajkami, a następnie bardzo dobrze wyrobić rękami. Z tak powstałem masy należy formować niewielkie pulpeciki i gotować je przez około 20 minut w wodzie( do momentu wypłynięcia).

Podobne przepisy

Pyzy ziemniaczane z mięsem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-28

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z grzybami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kotlety z jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Kotlet drobiowy ala pizza

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-25

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Karkówka w garnuszku

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne