Przepis na Pstrąg z piekarnika

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3635
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została dodana w dniu: 16.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2961 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • pstrąg patroszony 1 szt
  • kucharek lub vegeta 2 łyżeczki
  • zielona pietruszka krojona 0,5 łyżeczki
  • masło 1 łyżka
  • olej do wysmarowania blachy

Jak zrobić Pstrąg z piekarnika?

Pstrąga oczyścić. W środku nasmarować wegetą dodać masło i pietruszkę. Pstrąga przełożyć na rozgrzaną blachę wysmarowaną olejem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 st na około 30 min. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Roladki śledziowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Nigiri sushi

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Pieczony karp

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-21

Dodany przez: ola

Kategoria: Ryby

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-08-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2011-04-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledź w oleju z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski