Przepis na Pstrąg duszony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
928
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 10.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2413 osób!
Smacznego!

Składniki

  • pstrąg 4 szt
  • woda 2 szkl
  • masło 1 łyżka
  • estragon do smaku

Jak zrobić Pstrąg duszony?

Wypatrzone i dokładnie umyte ryby posolić i włożyć do garnka. Następnie dodać do nich masło, wlać wodę i dusić na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie ryby ostrożnie przełożyć na półmisek i posypać drobno posiekanym zielonym estragonem. Przed oczyszczeniem ryb dobrze jest najpierw sparzyć je wrzątkiem – ułatwimy sobie w ten sposób pracę, bo łuska będzie łatwo odchodzić.

Podobne przepisy

Pikantny dip pomidorowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Omlet z cebulą i brokułami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Sniadanie z mango

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-09

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Uszka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Pierogi z serem i kaszą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Marchew po tyrolsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-08

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie