Przepis na Powidła truskawkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4870
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Powidła truskawkowe?

Truskawki odszypułkować, przebrać i opłukać. Po osuszeniu zmiażdżyć je, przełożyć do garnka, podsypać cukrem, ugotować na małym ogniu przez około 2, 5- 3 godziny aż truskawki zgęstnieją. Po tym czasie przekładamy gorące truskawki do słoików i od razu zakręcamy odstawiając je pokrywką do dołu.

Podobne przepisy

Kompot z malin na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Gruszki – dodatek do ciast

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Grzyby pasteryzowane jak świeże

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Grzybki marynowane z papryką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przetwory

Pikle z ogórków i papryki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: orlan

Kategoria: Przetwory

Marynowana dynia

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory