Przepis na Powidła domowej roboty

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
300 min.
Czas przygotowania:
5 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1050
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

bardzo dobre, długo się robi ale polecam 🙂 nie ma to jak swoje

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • słoiki
  • garnek

Jak zrobić Powidła domowej roboty?

Śliwki wyłuskać z pestek. Zalać ich wodą żeby je przykryło. Zasypać cukrem. Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać żelatynę. Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut. Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Podobne przepisy

Dżem z gruszek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Dżem porzeczkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przetwory

Buraczki domowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: efka

Kategoria: Przetwory

Dżem z truskawek i porzeczek czerwonych

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Sałatka pieczarkowa z papryką

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ogórki kiszone w butelce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Przetwory