Receptura została dodana w dniu: 08.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2652 osób!
Bon Appétit!
Pomarańcze należy umyć, sparzyć i zetrzeć odrobinę skórki. Miąższ dwóch z nich pokroić w plasterki i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Trzecią z nich należy pokroić w plasterki i obtoczyć w cukrze. Pomarańcze po ugotowaniu przetrzeć przez sitko. Dodać do nich cukier, skórkę pomarańczową, ucierać dodając po jednym żółtku i po jednej łyżce mąki ziemniaczanej. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą. Ciasto przełożyć do płaskiej blaszki i piec przez około 20 minut w temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia ułożyć na nim pomarańcze. Po upieczeniu skropić sokiem z pomarańczy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta