Przepis na Polewka kurpiowska

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
804
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2378 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Polewka kurpiowska?

Cebulę należy obrać, posiekać na drobno, zeszklić na łyżce masła, zalać wodą, doprawić do smaku. Wrzucić posiekaną natkę i gotować około 40 minut. Odcedzić i dodać mleko wraz z roztrzepaną z nim mąką kukurydzianą. Gotować jeszcze przez 10 minut, na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać masło.

Podobne przepisy

Zupa krem z białych szparagów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Zupy

Żurek domowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Rosół po kapitańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Wołowe flaczki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kapuśniak jak u babci

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-08-28

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Warzywa

Botwinka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy