Przepis na Polewa rumowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1404
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Polewa rumowa?

W rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy do niego wodę, wsypujemy cukier oraz kakao. Wszystko gotujemy regularnie mieszając aby cukier całkowicie rozpuścił się a masa zgęstniała. Gęstą masę zdejmujemy z rondla i ucieramy ją z rumem. Gotową polewą polewamy babki, mazurki i inne ciasta.

Podobne przepisy

Sernik wiedeński

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka z biszkoptów

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z masą wiśniową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Błyskawiczny sernik na zimno

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Błyskawiczna kremówka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasto Walewskiej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta