Przepis na Polewa rumowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1380
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Polewa rumowa?

W rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy do niego wodę, wsypujemy cukier oraz kakao. Wszystko gotujemy regularnie mieszając aby cukier całkowicie rozpuścił się a masa zgęstniała. Gęstą masę zdejmujemy z rondla i ucieramy ją z rumem. Gotową polewą polewamy babki, mazurki i inne ciasta.

Podobne przepisy

Krem do wafli

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-11-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Domowy sernik z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Wiosenny Szrek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Ciastka „półksiężyce”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Polewa do ciast

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta