Przepis na Polędwica smażona

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5369
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Polędwica smażona?

Polędwicy oczyścić z błony, podzielić na porcje, lekko zbić, posolić, popieprzyć i usmażyć z obu stron na maśle. Oddzielnie usmażyć pokrojoną w plasterki cebulę i ziemniaki pokrojone w kawałki. Podać polaną roztopionym masłem, z ułożonymi dookoła cebulą i ziemniakami. Osobno podaje się kwaszone ogórki. SmaczneGo!

Podobne przepisy

Aromatyczny smalec

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 480 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Sezamowe udka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kurczakowy gyros

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Soczyste schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: kuku-ryku

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: borys82

Kategoria: Mięsne