Przepis na Pasztet inaczej

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2026
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Taki pasztet w paski najlepiej jest robić w blaszce keksówce, wtedy wychodzi równomiernie.

Przepis została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2983 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • mrożony szpinak 50 dag
  • wędzona pierś z indyka 50 dag
  • kwaśna smietana 1 szklanka
  • żelatyna 5 łyżek
  • sól

Jak zrobić Pasztet inaczej?

Pierś z indyka należy pokroić i zmiksować z 1/2 śmietany. Szpinak ugotować, ostudzić i połączyć z resztą śmietany. Żelatynę rozpuścić wg przepisu podanego na opakowaniu. 1/2 dodać do szpinaku, a 1/2 do indyka. Do formy wkładać na zmianę po 1 cm każdej masy, raz szpinak, raz indyk. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia.

Podobne przepisy

Mielone w sosie pieczeniowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki zawijane ze szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z musztardą francuską

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Warzywa z kurczakiem i ziołami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 67 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kotlet schabowy w pieczarkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Krokiety z andrutów

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-09

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne