Przepis na Pasztet babci

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1147
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2841 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • wieprzowina 1 kg
  • boczek 50 dag
  • wątróbka wieprzowa 30 dag
  • jajka 6 sztuk
  • cebula 3 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • smale lub masło
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pasztet babci?

Wątróbkę należy sparzyć, pokroić w kawałki i podsmażyć na smalcu. Wieprzowinę pokroić i również podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną w plasterki cebulę i podsmażyć przez kilka minut. Przełożyć do rondla wraz z pokrojonym w kostkę boczkiem. Gdy masa wystygnie należy zemleć ją dwukrotnie wraz z czosnkiem, dodać jajka i przyprawy, przełożyć do blachy i piec w temp. 180 stopni przez co najmniej godzinę.

Podobne przepisy

Kurczak w warzywach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Sos do mięsa z papryką zieloną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Jajecznica z kabanosami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pizza szybka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Mięsne