Przepis na Pasteryzowany czosnek

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1093
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została opublikowana w dniu: 05.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2191 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Pasteryzowany czosnek?

Czosnek podzielić na ząbki, oczyścić, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osuszyć, przecisnąć przez praskę. Przełożyć do słoika, wymieszać z sokiem z cytryny i solą, ugnieść. Zalać łyżką oleju zamknąć. Pasteryzować 20 minut, przechowywać w ciemnym miejscu.

Podobne przepisy

Ogórki kiszone dobre

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-25

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przetwory

Natka pietruszki na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Marynowane brzoskwinie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przetwory

Dżem wiśniowy domowej roboty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Przetwory

Grzybki w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory

Kompot z malin na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory