Przepis na Pasta twarogowa z kiszonymi ogórkami i cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1849
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Receptura została dodana w dniu: 15.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2476 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • ser biały półtłusty 300 g
  • cebula czerwona 1 szt
  • ogórki kiszone 2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • masło 2 łyżeczki
  • sól
  • biały pieprz

Jak zrobić Pasta twarogowa z kiszonymi ogórkami i cebulą?

Ser rozetrzeć widelcem na masę. Cebulę obrać, umyć i drobniutko posiekać. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać, opłukać i przecisnąć przez praską.

Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, dodawać ser cebulę i ogórki. Wymieszać dokładnie składniki. Przyprawić do smaku solą i białym mielonym pieprzem. Przygotowaną masą smarować kromki chleba.

Podobne przepisy

Galaretka z nóżek świątecznie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Twaróg z rzodkiewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z kurczakiem na ciepło

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Zimny bufet

Pierogi ruskie wyjątkowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: samanta

Kategoria: Jarskie

Jajka sadzone z dodatkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Zimny bufet

Jajka faszerowane pieczarkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zimny bufet