Przepis na Pasta twarogowa z kiszonymi ogórkami i cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1915
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • ser biały półtłusty 300 g
  • cebula czerwona 1 szt
  • ogórki kiszone 2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • masło 2 łyżeczki
  • sól
  • biały pieprz

Jak zrobić Pasta twarogowa z kiszonymi ogórkami i cebulą?

Ser rozetrzeć widelcem na masę. Cebulę obrać, umyć i drobniutko posiekać. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać, opłukać i przecisnąć przez praską.

Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, dodawać ser cebulę i ogórki. Wymieszać dokładnie składniki. Przyprawić do smaku solą i białym mielonym pieprzem. Przygotowaną masą smarować kromki chleba.

Podobne przepisy

Sałatka arbuzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Pomidorki z mozarellą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Uszka wigilijne (do barszczyku)

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Serowo-jajeczna paska do kanapek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Zimny bufet

Opiekana kanapka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Jajka w galarecie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zimny bufet