Przepis na Paluszki indycze

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1015
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Paluszki indycze?

Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy w paseczki. Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz curry, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie jajka roztrzepujemy na talerzu, a na oddzielnym talezu łączymy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Mięso zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce i wiórkach. Paluszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Podobne przepisy

Roladki z cukini

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 360 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: zuza30305

Kategoria: Przekąski

Tosty z musem truskawkowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Twarożek z pomidorem i rzodkiewką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Francuskie poduszeczki smaku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Przekąski

Kebab Moniczki

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski

Placki szpinakowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski