Przepis na Paluszki indycze

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
993
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Receptura została dodana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2061 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Paluszki indycze?

Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy w paseczki. Mięso oprószamy solą, pieprzem oraz curry, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie jajka roztrzepujemy na talerzu, a na oddzielnym talezu łączymy bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Mięso zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce i wiórkach. Paluszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Podobne przepisy

Tosty inaczej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: onana

Kategoria: Przekąski

Jajecznica na szynce i pieczarkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: agnieszka85

Kategoria: Przekąski

Krakersy z sosem delikatnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Krokiety

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Muffinki z papryką i serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Nadziewana papryka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: halina

Kategoria: Przekąski