Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Zrobić marynatę. Do oliwy dodać sok z cytryny, przyprawę do kurczaka oraz sos sojowo-grzybowy. Wymieszać dokładnie, posmarować pałki kurczaka, resztę marynaty wlać na pałki. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Posmarować blaszkę olejem, położyć pałki kurczaka. Wstawić do nagrzanego piekarnika 220 stopni. Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Piec ok 20 minut. Następnie podlać rosołem drobiowym. Piec do miękkości mięsa. Na patelni rozpuścić masło , wsypać migdały w słupkach i podsmażyć na złoty kolor . Upieczone pałki posypać migdałami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne