Przepis na Ogórki po meksykańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
5 min.
Czas przygotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5340
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • ogórki 4 kg
  • papryka czerowna 4 szt
  • cebula 0,5 kg
  • sól 1 szkl

Zalewa

Jak zrobić Ogórki po meksykańsku?

Ogórki pokroić w plasterki i wymieszać z 0, 5 szklanką soli. Odstawić na 3 godziny. Paprykę pokroić w paseczki, wymieszać z solą 1/4 szklanki i odstawić na 2 godziny. Cebulę pokroić w plasterki i zasypać 1/4 szklanki soli, pozostawić na 2 godziny. Po upływie czasu warzywa wymieszamy razem i zalewamy zagotowaną i ostudzoną zalewą. Nakładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy około 10- 1 minut.

Podobne przepisy

Sałatka jarzynowa na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Grzyby mrożone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-26

Dodany przez: Pola

Kategoria: Przetwory

Domowy dżem jagodowy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-27

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Papryka w marynacie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Konfitura wiśniowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Marynata z papryki z miodem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: Bobasek

Kategoria: Przetwory