Wlać wszystkie mokre składniki do miski, następnie powoli dodawać suche, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Smażyć na rumiano z obu stron.
Przygotować nadzienie: Banany upiec w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku, poukładać na kratce i piec ok. 15-20 minut, aż skóra stanie się czarna, a banan po naciśnięciu palcem miękki. Wyjąć banany, obrać ze skóry i rozgnieść widelcem – wymieszać z miodem. Twaróg wymieszać z żółtkiem.
Naleśniki smarować twarogiem, na to banany i zwijamy. Tak postępować ze wszystkimi naleśnikami.
Podawać na ciepło podgrzane w piekarniku polane czekoladą lub miodem, a nawet gęstym likierem czekoladowym lub karmelowym. Wyśmienicie smakują również na zimno. Smacznego
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta