Smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Właściwie to poza zamarynowaniem, które trwa chwilkę bo robią się same a zapach z ich pieczenia roznosi się po całym domu nieziemsko. Udka są chrupiące i ładnie zarumienione. Wytworzony w trakcie pieczenia sos można wykorzystać do polania ugotowanych ziemniaków, bo to z nimi najlepiej smakują
Wymieszać wszystkie składniki marynaty, doprawić solą i pieprzem. Nożem naciąć każde udko w trzech miejscach i wysmarować je dokładnie marynatą najlepiej dłońmi wciskając marynatę w nacięcia. Przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na minimum godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je na blasze do pieczenia i polać marynatą. Piec przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Sos z blaszki zlać do sosjerki i podać do ziemniaków.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne