Z moreli odlewamy sok, osuszamy owoce. Masło lub margarynę włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę. Ubić przy pomocy miksera, potem ustawić na największe obroty i miksować jeszcze przez 3 – 4 minuty do uzyskania gładkiej masy. Posmarować blaszkę, posypać grubą mąką i wylać na nią ciasto. Wygładzić łopatką i nałożyć morele. Piec 25 minut w lekko nagrzanym piekarniku 160 stopni c). Gorące ciasto posypać cukrem. Po wystygnięciu kroić na małe kawałki.
Ile porcji: 30
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2022-09-19
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta