Moja wariacja na temat tajskiej zupy z krewetkami.
Makaron zalać wrzątkiem i gotować 3 minuty. W rondlu wymieszać bulion drobiowy, sos rybny, czosnek drobno posiekany, imbir.
Doprowadzić do wrzenia, dodać grzyby pokrojone na plasterki, trawę cytrynową, poszatkowana kapustę i gotować 5 minut W woku lub na patelni wlać trochę oliwy, mocno rozgrzać i wrzucić krewetki i pastę curry, Szybko przesmażyć.
Zalać chochlą zupy i przelać wszystko do garnka z zupą. Przyprawić sokiem z limonki, pieprzem, solą (ewentualnie odrobina cukru jeśli zbyt kwaśna). Gotować 2 minuty. Dodać makaron. Posypać kolendrą. Można dodać jeszcze pasty curry jeśli dla kogoś jest zbyt mało pikantna
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy