Przepyszne i bajecznie kolorowe
Mięso umyłam, osuszyłam, posypałam solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrałam i drobno posiekałam. Paprykę pokroiłam w paski. Pomidory lekko podzieliłam i odsączyłam z soku. Rozgrzałam oliwę obsmażyłam pałki. Następnie mięso wyjęłam a na pozostałym tłuszczu zeszkliłam cebulę, czosnek i papryki. Po 2 minutach wyjęłam. Na patelnię wsypałam ryż zalałam bulionem, sypnąłem trochę kurkumy, pieprzu, skropiłam sokiem z cytryny i mieszając zagotowałam. Patelnię zdjęłam z ognia. Na ryż wyłożyłam papryki, pomidory (dodałam troszkę soku z puszki dla koloru i smaku), fasolkę i kurczaka i ładnie ułożyłam. I wstawiłam całość do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na sam dół na 30 minut. Przez pierwsze 15 minut była przykryta a potem bez przykrycia się piekła. Po wyjęciu udekorowałam ćwiartkami limonki, której sokiem skrapialiśmy sobie potrawę
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Desery
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne