Przepis na Mazurek migdałowy z marmoladą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
811
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka krupczatka 350 g
  • margaryna 200 g
  • cukier puder 250 g
  • esencja migdałowa 1 łyżeczka
  • jajka 2
  • marmolada 150 g
  • sok z cytryny 1
  • płatki mogdałowe

Jak zrobić Mazurek migdałowy z marmoladą?

Mąkę przesiać i połączyć z margaryną. Dodać 10 dag cukru pudru, jajka i esencję. Ciasto szybko ugnieść, uformować kulkę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki. Po 30 min wyjąć, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na grubość 5 mm. Piec ok. 25 min. w temp. 190 st. C, przestudzić przełożyć marmoladą. Białko utrzeć z 15 dag cukru pudru na gładką masę, dodając sok z cytryny, wyłożyć na mazurek. Udekorować płatkami migdałowymi.

Podobne przepisy

Rogaliki z nadzieniem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Tort_dla_rafaelka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto trzepane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: Pola

Kategoria: Ciasta

Chrust

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Mini trocik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta