Przepis na Mazurek migdałowy z marmoladą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
784
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka krupczatka 350 g
  • margaryna 200 g
  • cukier puder 250 g
  • esencja migdałowa 1 łyżeczka
  • jajka 2
  • marmolada 150 g
  • sok z cytryny 1
  • płatki mogdałowe

Jak zrobić Mazurek migdałowy z marmoladą?

Mąkę przesiać i połączyć z margaryną. Dodać 10 dag cukru pudru, jajka i esencję. Ciasto szybko ugnieść, uformować kulkę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki. Po 30 min wyjąć, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na grubość 5 mm. Piec ok. 25 min. w temp. 190 st. C, przestudzić przełożyć marmoladą. Białko utrzeć z 15 dag cukru pudru na gładką masę, dodając sok z cytryny, wyłożyć na mazurek. Udekorować płatkami migdałowymi.

Podobne przepisy

Polewa na ciasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Czekoladowa pavlova

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 115 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Kakaowe z truskawkową pianką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Ciasta

Galaretkowy sernik

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa w polewie kakaowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ciasta

Tort biszkoptowy o smaku kawowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta