Przepis na Marynowane czerwone kozaki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4194
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Receptura została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2173 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • kozaki czerwone 3 kg
  • woda 3 litry
  • sól 1,5 łyżki

zalewa

Jak zrobić Marynowane czerwone kozaki?

Grzyby oczyścić, opłukać, kapelusze pokroić w ćwiartki, zaś nogi w plasterki. Grzyby przełożyć do garnka wraz z krążkami cebuli, zalać wodą z solą i ugotować ( przez 30 minut). Grzyby odcedzić, przełożyć już bez cebuli do słoików. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą ( wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować).

Podobne przepisy

Cukinia z musztardą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Kiszone ogórki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Przetwory

Pasztet wyborny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Sałatka z kapusty na zimę

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 160 min.

Data dodania: 2012-09-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Żelujące malinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Truskawkowy dżem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: Olka

Kategoria: Przetwory