Przepis na Lucynki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
803
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka 100 g
  • migdały 100 g
  • czekolada 100 g
  • cukier puder 100 g
  • żółtka 4 szt
  • wafle

Jak zrobić Lucynki?

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć i połączyć z rozpuszczoną czekoladą, cukrem, przesianą mąką oraz przetartymi przez sito ugotowanym żółtkami; zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej waflami, wyrównać powierzchnię i upiec w ciepłym piekarniku. Po wystudzeniu pokrajać w kostkę i polać lukrem w dwóch kolorach.

Podobne przepisy

Ciasteczka ze śliwkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Muffinki imbirowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Ciasto podwójnie truskawkowe

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Szybkie ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Trujkolorowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Bułeczki ptysiowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta