Przepis na Lucynki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
771
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2554 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • mąka 100 g
  • migdały 100 g
  • czekolada 100 g
  • cukier puder 100 g
  • żółtka 4 szt
  • wafle

Jak zrobić Lucynki?

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć i połączyć z rozpuszczoną czekoladą, cukrem, przesianą mąką oraz przetartymi przez sito ugotowanym żółtkami; zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej waflami, wyrównać powierzchnię i upiec w ciepłym piekarniku. Po wystudzeniu pokrajać w kostkę i polać lukrem w dwóch kolorach.

Podobne przepisy

Tort z ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Polewa do ciast

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Sernik mojej mamy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Dżdżownica

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Rolada na brzoskwiniowo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Placek kisielowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta