Przepis na Lucynki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
782
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka 100 g
  • migdały 100 g
  • czekolada 100 g
  • cukier puder 100 g
  • żółtka 4 szt
  • wafle

Jak zrobić Lucynki?

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć i połączyć z rozpuszczoną czekoladą, cukrem, przesianą mąką oraz przetartymi przez sito ugotowanym żółtkami; zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej waflami, wyrównać powierzchnię i upiec w ciepłym piekarniku. Po wystudzeniu pokrajać w kostkę i polać lukrem w dwóch kolorach.

Podobne przepisy

Ciasto drożdzowe z nadzieniem makowo – cukiniowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kruszonka na ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto z pianką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Ciasta

Pierniczki Zosia 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Biszkopt mojej mamy

Ile porcji: 32

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ciasta