Przepis od lat w mojej rodzinie.
Galaretki rozpuszczamy wg. Przepisu. 1 szklankę mleka zagotować. Żółtka cukier i budyń rozmieszać z 0. 5 szklanki mleka, wlać do gorącego mleka i ciągle mieszając gotować na małym ogniu do gęstości. Wystudzić. Masło i margarynę rozetrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu i ukręcić na puszystą masę. Masę dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao. Na tortownicy układamy biszkopty nasączone w galaretce truskawkowej i wykładamy białą masę wstawiamy do lodówki by troszkę zastygło. Potem na masę białą ponownie rozkładamy biszkopty nasączone w galaretce, na to ciemna masa i wstawiamy do lodówki, na masę układamy dowolne owoce i wylewamy tężejącą galaretkę. Możemy użyć różnych galaretek i owoców. Pamiętajmy że świeże kiwi trzeba sparzyć bo galaretka się nie stężeje.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta