Kurczaka natrzyj ulubionymi ziołami, marynuj przez 12 godzin i upiecz tak jak lubisz, z ulubioną chrupiącą skórką lub nie.
Kurczaka podaje z kaszą kus-kus. Do jej przygotowania potrzebujemy naczynia z przykryciem, przesypujemy kaszę, zalewamy bulionem i zamykamy aż napęcznieje ok. 5 min.
Chudy boczek kroimy w kostkę podsmażamy, obrane ze skórki winogrona, kroimy na pół i dodajemy do boczku, dodajemy rodzynki i chwile trzymany na ogniu. Na samym końcu dodajemy posiekany szczypior i całość mieszamy z przygotowanym uprzednio kuskusem.
Danie najlepiej smakuje z surówką z kaputy pekińskiej z warzywami(marchewka, kukurydza słodka)i sosem vinegrette.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne