Jajka z cukrem miksujemy aż cukier się rozpuści. Dodajemy margarynę i dalej miksujemy na jednolitą masę. Na stolnicę sypiemy mąkę i wykładamy ciast – zagniatamy. Gotowe rozwałkujemy i wycinamy kółeczka za pomocą szklanki bądź kieliszka. Gotowe wkładamy do silikonowych foremek na babeczki i lekko ściskamy foremkę tworząc łódeczkę. Pieczemy 20 min. W temp. 200’c. Gotowe wyciągamy i studzimy. Za ten czas do rondelka wkładamy czekoladę pokruszoną w kostki i dolewamy mleka. Rondelek umieszczamy w garnku z wodą i w takiej kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę na małym ogniu. Gotową czekoladą zapełniamy łódeczki. Smacznego !!
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery