Przepis na Krem z orzechów

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
830
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Krem z orzechów?

Orzechy zmielić, zalać mlekiem i gotować w rondlu na małym ogniu, regularnie mieszając aż całość zgęstnieje. Wlać roztrzepane jaja, miód i ubijać na puszysty krem. Rozlewać do pucharków spłukanych zimną wodą. Podawać z dużymi kawałkami orzechów.

Orzechy włoskie można zastąpić innymi, np. laskowymi, pistacjami (ale niesolonymi), lub migdałami – co kto woli, wg gustu 🙂

Podobne przepisy

Tost z serem i ananasem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: Pola

Kategoria: Desery

Jogurt z brzoskwinią

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Desery

Deser z winogron

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Krówka z masłem orzechowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Jabłka z płatkami owsianymi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery

Sernik na zimno o smaku mango

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-14

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Desery