Przepis na Krem karmelowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
1210
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Krem karmelowy?

W rondelku skarmelizować 6 łyżek cukru. Dodać sok z cytryny i łyżkę gorącej wody, mieszając podgrzewać, aż karmel się rozpuści. Wlać na dno żaroodpornej formy, pozostawić, aby karmel zastygł. Ubić mikserem jajko, żółtka, śmietanę, mleko i pozostały cukier. Masę wlać do formy na warstwę karmelu. Wstawić do większego naczynia z gorąca wodą, a następnie do nagrzanego piekarnika> zapiekać ok. 90 minut w temp. 175 stopni. Pozostawić na całą noc, aby deser ostygł. Wyjąć z formy, pokroić na kawałki. Pozostały w formie karmel wylać na talerzyki. Na karmelu kłaść kawałki deseru.

Podobne przepisy

Grzane piwo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Desery

Ciasteczka z biszkoptów

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Wiórkowa posypka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Naleśniki z truskawkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Ciastka z maszynki z amoniakiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Kolorowe galaretki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Desery