Przepis na Krem bakłażanowo-warzywny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
737
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • bakłażan 2 sztuki
  • pomidory 2 sztuki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • papryka 3 sztuki
  • cebula 2 główki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Krem bakłażanowo-warzywny?

Bakłażany gotujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy obraną i poszatkowaną cebulę, po chwili wsypujemy drobno posiekaną paprykę. Dodajemy miąższ z gotowanego bakłażana, oraz sparzone, obrane i pokrojone pomidory. Wszystko smażymy regularni mieszając, doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą, gdy ostygnie schładzamy w lodówce.

Podobne przepisy

Zupa z kurkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Zupy

Krem brokułowo – warzywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Zupy

Blyskawiczna pomidorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Parzybroda

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa wiosenna botwinkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-26

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy