Drożdże rozkruszyć z cukrem, posypać 1 łyżka mąki i pozostawić na ok. Pół godzinki do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Masło z mąką posiekać, dodać śmietanę i wyrośnięte drożdże z cukrem. Wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto i pozostawić je na ok. 3 godz. W lodówce. Następnie wyjąć z lodówki i pozostawić na pół godz. W temp. Pokojowej. Po tym czasie ciasto rozwałkować, następnie małym kubeczkiem wycinać koła. Do środka włożyć łyżeczkę konfitury i zlepić z dwóch stron, tak, aby z dwóch boków wystawała konfitura. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia. Piec ok. 30-40 minut w temp 180 stopni. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery