Mąkę przesiać. Wymieszać z jajem na jednolitą masę. Ciasto wyrabiać tak długo, aż ukażą się pęcherzyki. Wylewać na wrzącą wodę lub zupę przez lejek. Gotujące się ciasto mieszać.
Ile porcji: 2
Czas przyrządzenia: 5 min.
Data dodania: 2023-07-13
Dodany przez: gosiakaminska
Kategoria: Jarskie
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 60 min.
Data dodania: 2022-10-08
Dodany przez: ben-ka
Ile porcji: 4
Czas przyrządzenia: 50 min.
Data dodania: 2023-01-05
Dodany przez: edzia1301
Ile porcji: 24
Czas przyrządzenia: 45 min.
Data dodania: 2024-02-03
Dodany przez: enia
Czas przyrządzenia: 30 min.
Data dodania: 2023-05-14
Dodany przez: monika4
Data dodania: 2023-03-18
Dodany przez: Ter-esa