Receptura została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2674 odwiedzających!
Bon Appétit!
Mięso przepuścić przez maszynkę razem z cebulą. Dodać namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, wbić surowe jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić rękami na jednolita masę. Rozwałkować masę na folii na gruby placek, pośrodku ułożyć obrane ze skorupek, ugotowane na twardo jajka. Uformować podłużny bochenek, obtoczyć w bułce tartej. Blachę wysmarować smalcem, pośrodku położyć przygotowanego klopsa, wlać pół szklanki wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 stopni. Pokroić na porcje. Podawać z gotowanymi warzywami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne