Przepis na Kiszony barszcz czerwony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1353
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Napoje

Składniki

Jak zrobić Kiszony barszcz czerwony?

Buraki po umyciu pieczemy godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Kiedy będą miękkie studzimy je, obieramy, kroimy w ćwiartki i wkładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy sól i czosnek i zalewamy całość wodą. Nakrywamy lnianą szmatką i odstawiamy na 7 dni w ciepłe, ciemne miejsce. Po tym czasie przecedzamy zawartość kamionki i powstały sok zlewamy do butelek. Nadaje się do picia na surowo, lub do gotowania barszczu.

Podobne przepisy

Kawa waniliowa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-08

Dodany przez: Junior

Kategoria: Napoje

Syrop na kaszel

Ile porcji: 2

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Napoje

Koktajl pomidorowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Napoje

Sok jabłkowy z winem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Napoje

Napój „Ice cream”

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-09

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Napoje

Kompocik z jabłek suszonych

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Napoje