Przepis na Kiszony barszcz czerwony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1343
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Napoje

Receptura została dodana w dniu: 26.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2251 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Kiszony barszcz czerwony?

Buraki po umyciu pieczemy godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Kiedy będą miękkie studzimy je, obieramy, kroimy w ćwiartki i wkładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy sól i czosnek i zalewamy całość wodą. Nakrywamy lnianą szmatką i odstawiamy na 7 dni w ciepłe, ciemne miejsce. Po tym czasie przecedzamy zawartość kamionki i powstały sok zlewamy do butelek. Nadaje się do picia na surowo, lub do gotowania barszczu.

Podobne przepisy

Koktajl pożywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2011-11-21

Dodany przez: Emila

Kategoria: Napoje

Rozgrzewająca herbatka na zimę

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-10

Dodany przez: mati

Kategoria: Napoje

Truskawkowy kefir

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Napoje

Napój mleczny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-22

Dodany przez: lawina

Kategoria: Napoje

Mleko waniliowe do kawy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Napoje

Bananowy koktajl Paticzek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-05-21

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Napoje