Przepis na Karolina

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2116
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • biszkopty 25 dag
  • jabłka antonówki lub renety 75 dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 2 łyżki
  • cynamon mielony 1 szczypta
  • rodzynki 2 łyżki
  • orzechy lub migdały posiekane 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • bita śmietana 1 szklanka

Jak zrobić Karolina?

Jabłka obrane poszatkować, skropić sokiem z cytryny i rozgotować na ogniu. Smażyć aż masa zgęstnieje, dosłodzić do smaku, wymieszać z cynamonem.Ostudzić, a biszkopty maczać w herbacie i układać w tortownicy. Każdą warstwę biszkoptów smarować masą jabłkową. Ostatnią powinny być biszkopty. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na dwie godziny. Przybrać bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Ciasteczka czekoladowo-miętowe Nigelli Lawson

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 17 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Deser jabłkowo – biszkoptowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Desery

Kompoty wiśniowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Galaretkowo-owocowy deser

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Desery

Deser budyniowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Desery

Kompot z rabarbaru

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery