Przepis na Kapusta kiszona z przeznaczeniem na surówkę

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
951
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • kapusta 7 kg
  • jabłka winne 2 kg
  • marchew 1 kg
  • sól 25 dag

Jak zrobić Kapusta kiszona z przeznaczeniem na surówkę?

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i ścieramy na tartce o dużych oczkach. Marchew również obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy i solimy. Przekładamy do garnka, przykrywamy ściereczkę i odstawiamy na 7 dni. Po tym czasie przekładamy do słoików, lekko ugniatamy, zakręcamy i pasteryzujemy 3-5 min.

Podobne przepisy

Dżem jagodowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Powidła domowej roboty

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przetwory

Marynata z papryki z miodem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: Bobasek

Kategoria: Przetwory

Grzyby marynowane wg Ter-esy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Ogórki kiszone babci

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dżem śliwka-cukinia

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory