Przepis na Fasolka konserwowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
3319
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 27.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2046 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka 1 kg
  • woda 2 szkl
  • sól 10 gram
  • cukier 1 łyżeczka
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka

Jak zrobić Fasolka konserwowa?

Fasolkę umyć i obrać, włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i gotować 2 min. Odcedzić, jeszcze gorące włożyć do słoików. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pokroić na kawałki. Poukładać do słoików. Wodę, sól, cukier i kwasek cytrynowy zagotować i zalać tym fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do garnka z wodą o temp. Zbliżonej do temp. Zalewy. Pasteryzować w temp. 95′ c przez ok 80-100 min. Po 48 godz. Powtórzyć pasteryzację w takiej samej temp. Przez 30 min.

Podobne przepisy

Zalewa do ogórków z keczupem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przetwory

Dżem z wiśni

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory

Dżem z czarnej porzeczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Dze z cukini

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Sałatka ogórkowo- paprykowa w zalewie octowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Jabłkowa konfitura

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: mati

Kategoria: Przetwory