Brokuły myjemy i gotujemy bez soli ok. 5 min. Po tym czasie odcedzamy go i studzimy. Czosnek obieramy i wyciskamy. szczypiorek drobno siekamy.
Do miseczki dodajemy wystudzone brokuły, wyciśnięty czosnek, pokruszony ser feta i twaróg oraz posiekany szczypiorek(odrobinę szczypiorku odkładamy do dekoracji). Dodajemy do tego jogurt naturalny i wszystko razem miksujemy do momentu aż uzyskamy jednolitą masę. Tak przygotowaną pastę wstawiamy na niecałe pół godziny.
Kromki pieczywa kroimy na pół. Nakładamy na nie pastę brokułową i dekorujemy szczypiorkiem. Zamiast pieczywa możemy użyć krakersów, tostów lub wafelków ryżowych. Możemy tez do dekoracji użyć innych warzyw np. pomidora czy rzodkiewki.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Mięsne