Przepis na Kanapeczki koktajlowe z pastą brokułową

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1889
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski, Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • brokuł 1 duży
  • ser feta pół kostki
  • twaróg chudy 2 łyżki
  • jogurt naturalny 0% 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • pieczywo chrupkie 10 kromek

Akcesoria

  • mikser

Jak zrobić Kanapeczki koktajlowe z pastą brokułową?

Brokuły myjemy i gotujemy bez soli ok. 5 min. Po tym czasie odcedzamy go i studzimy. Czosnek obieramy i wyciskamy. szczypiorek drobno siekamy.
Do miseczki dodajemy wystudzone brokuły, wyciśnięty czosnek, pokruszony ser feta i twaróg oraz posiekany szczypiorek(odrobinę szczypiorku odkładamy do dekoracji). Dodajemy do tego jogurt naturalny i wszystko razem miksujemy do momentu aż uzyskamy jednolitą masę. Tak przygotowaną pastę wstawiamy na niecałe pół godziny.
Kromki pieczywa kroimy na pół. Nakładamy na nie pastę brokułową i dekorujemy szczypiorkiem. Zamiast pieczywa możemy użyć krakersów, tostów lub wafelków ryżowych. Możemy tez do dekoracji użyć innych warzyw np. pomidora czy rzodkiewki.

Podobne przepisy

Kanapki statki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Pierożki ziemniaczane

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-05

Dodany przez: Mamuśka

Kategoria: Zimny bufet

Nóżki wieprzowe w galarecie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Chrzan z żółtkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Przekąski

Jajka faszerowane ulubioną sałatką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Wątróbka w panierce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne