Przepis została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2873 odwiedzających!
Smacznego!
Kakao najlepiej ciemne holenderskie wsypujemy na gotującą się wodę mieszamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Dodać cukier i ew. Wanilię (wanilię dodajemy wtedy, gdy kakao nie ma swojego wspaniałego zapachu czyli jest bezwonne). Mleko zagotowujemy i dolewamy do gotującego się kakao i lekko zagotowujemy. Jeśli kakao wyszło nam wodniste wlewamy ciągle mieszając miotełką utarte z cukrem żółtka. Aby uzyskać lepszy smak kakao dodajemy odrobinę soli. Ja ugotowałam napój z wedlowskim kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Kategoria: Napoje
Kategoria: Napoje
Kategoria: Napoje
Kategoria: Napoje
Kategoria: Napoje
Kategoria: Napoje