Przepis na Jarski bigos z kapusty

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1490
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 11.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2085 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

  • główka kapusty 1 szt
  • cebula 2 szt
  • grzyby mieszane 30-35 dag
  • słonina 5 dag
  • mąka 1 łyżka
  • pomidory 2-3 szt
  • koperek lub pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Jarski bigos z kapusty?

Poszatkowaną kapustę zalać 2 szkl. Wody, dodać pokrojoną cebulę, gotować pod przykryciem. Stopić słoninę, oddzielić skwarki. Na tłuszczu podsmażyć grzyby, dodać do kapusty i razem gotować do miękkości. Pod koniec podprawić kapustę mąką z tłuszczem, dodać pomidory obrane ze skórki i drobno pokrojone. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać zieleniną.

Podobne przepisy

Zawijane parówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kopytka serowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z estragonem i szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Śledzie na słodko z rodzynkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Jarskie

Ciasto podstawowe na pierogi gotowane – 2

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Gołąbki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie