Przepis na Jajka pod szynką szwardzwaldzką i rzeżuchą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
24 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
9 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1399
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Wiosenne jajka z szynka.

Zdjęcia

Składniki

  • jajko 4 szt
  • szynka schwardzwadzka 8 plastry
  • majonez
  • rzeżucha
  • sól
  • pieprz
  • ogórki konserwowe 4 szt
  • pomidorki koktajlowe 4 szt

Jak zrobić Jajka pod szynką szwardzwaldzką i rzeżuchą?

Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół. Miseczkę lub talerz wyłożyć rzeżuchą. Jajko posmarować majonezem, na to położyć drobno pokrojone ogórki konserwowe. W każdy plaster szynki zawinąć kilka kiełków rzeżuchy, zwinąć i ułożyć na jajku. Na gore dać połówkę pomidorka

Podobne przepisy

Omlet z kapustą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Koszyczki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Ciasteczka z bułki

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Salsa pomidorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Swojskie masełko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przekąski

Grzanki z pomidorami i mozarellą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski