Przepis na Jaja faszerowane ogonówką

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1038
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • jajka 5 szt
  • wędzona ogonówka 15 dag
  • suszone morele 5 szt
  • ostra musztarda 0,5 łyżeczki
  • majonez 1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Jak zrobić Jaja faszerowane ogonówką?

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka tak, by nie uszkodzić białek. W maszynce mielimy wędlinę, żółtka i morele. Otrzymaną masę dokładnie mieszamy z musztardą i majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Makaron z czewoną fasolą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Zimny bufet

Ślimaczkowe przekąski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Chleb opiekany w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Galaretka z nóżek świątecznie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Chleb w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zimny bufet

Krokiety z nadzieniem jajecznym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet