Przepis na Jabłka pod kruszonką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2406
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Jabłka pod kruszonką to pyszna alternatywa dla lubiących szarlotkę i ciasta z jabłkami. Prosty w przygotowaniu deser jest naprawdę pyszny. Wg gustu można dodać do jabłek namoczone w rumie rodzynki, a kruszone posypać płatkami migdałowymi.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jabłka pod kruszonką?

Piekarnik nagrzać do 180 st.C.

Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Następnie pokroić każdą ćwiartkę na mniejsze kawałki. Posypać jabłka cynamonem i przełożyć do naczynia do zapiekania.

Wymieszać mąkę z cukrem. Stopić masło (w garnuszku, lub w mikrofalówce). Zalać masłem mieszankę maki i cukru. Mieszać, aż powstaną okruchy. Posypać kruszonką wierzch jabłek i wstawić formę do piekarnika. Piec 20-25 minut.

Podobne przepisy

Babeczko – muffinki czekoladowe z wiśniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Desery

Masa do ciasta budyniowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Masa jogurtowa do ciasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Owocowy puchar

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Desery

Deser z lodami melonowymi

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Desery

Kawa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery