Jabłka pod kruszonką to pyszna alternatywa dla lubiących szarlotkę i ciasta z jabłkami. Prosty w przygotowaniu deser jest naprawdę pyszny. Wg gustu można dodać do jabłek namoczone w rumie rodzynki, a kruszone posypać płatkami migdałowymi.
Piekarnik nagrzać do 180 st.C.
Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Następnie pokroić każdą ćwiartkę na mniejsze kawałki. Posypać jabłka cynamonem i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wymieszać mąkę z cukrem. Stopić masło (w garnuszku, lub w mikrofalówce). Zalać masłem mieszankę maki i cukru. Mieszać, aż powstaną okruchy. Posypać kruszonką wierzch jabłek i wstawić formę do piekarnika. Piec 20-25 minut.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery