Przepis na Gulaszowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
653
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 05.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2415 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulaszowa?

Mięso pokrój w średnią kostkę, przypraw solą pieprzem, obsmaż na oleju. Przełóż do garnka i zalej wodą, zagotuj. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w kostkę, ziemniaki, cebulę i paprykę. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodaj śmietanę koncentrat pomidorowy oraz zioła prowansalskie. Gotuj jeszcze 10 minut, ewentualnie dopraw do smaku.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z ryżem i ziemniaczkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kasza manna na mleku (samir)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z zacierkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-18

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa z kalafiorem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Zupa z migdałami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Zupy

Barszcz klasztorny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy